February 13, 2008

Enjoy the silence..

..sau cel putin asa ar trebui sa fie. Evident.. nu e asa. Nu ai cum sa 'enjoy the silence' cand toti se claxoneaza ca niste nebuni.. traverseaza besmetic vorbind la telefon si franeaza brusc uitandu-se dupa nust ce fusta. Asculta manele pe telefon.. si nu in casti!! Nuu.. asta ar fi de bun simt. Le asculta (ca sa vezi cat de grijulii sunt) in asa fel incat daca esti in celalalt colt al troleului / tramvaiului / metroului.. etc sa le auzi si tu. Vecini care se intalnesc dupa nust-cat timp in RATB desi stau in acelasi bloc.. si incep sa isi povesteasca.. Retete de muraturi si alte picanterii ale genului.

..si totusi e mai liniste ca pana acum. Toate astea le auzeai oricum.. dar.. ca prin vis. Bineinteles erai ajutat. Acum ca nu mai esti ajutat sa scapi de toate astea te lovesti de ele (a mia oara) ca si prima data. Nu a fost mai linistit Bucurestiul nici cand era el cu tine. Dar te tinea ocupat si nu mai auzeai toate tampeniile, te concentrai la ce are el de zis.. ceea ce e putin impropriu spus, pentru ca el zicea exact ceea ce vrei tu sa auzi.

Bineinteles, facea figuri.. te lasa balta atunci cand aveai mai mare nevoie de el si accesoriile pentru el te-au costat aproape cat valoarea lui initiala. In ultima vreme incepuse sa faca figuri mai des si ma asteptam la momentul asta. Doar ca as fi vrut sa mai stea cu mine..

Ca sa dezleg orice 'mister' asupra subiectului discutiei de astazi, inainte sa iti faci tu alte ganduri.. e voba de mp3-ul meu.. care 'era acolo pentru mine' :) te ajuta sa zimbesti din cand in cand.. sau te facea sa-ti pierzi si ultimul strop de rabdare cu el. Da, si eu m-am gandit.. de ce nu mi-as lua altul? Ca si tigarile sau cafeaua pentru unii si asta creeaza o oarecare dependenta. Si nu intri in sevraj daca nu-l ai cu tine.. doar ca e mai bine sa fie acolo. Cei care au stiu despre ce vorbesc. Ceilalti.. se uita la noi.. vizibil deranjati de zgomotul din jur.. parca intrebandu-se 'oare ce asculta acum?' si eu fac la fel cand nu il am..

Life goes on.. facem slalom.. ... ..intr-o lume mica si murdara asa cum o stii.. eu doar o fac <sarcasm> zimbind.. <⁄sarcasm> ..lectiile de sarcasm mi-au prins bine.

1 comment:

Anonymous said...

the silence..si eu pot sa spun multe legate de liniste..
de exemplu ca de multe ori ne lipseste si cand e prezenta ne apasa..
ca atunci cand ma gandesc la fericire visez liniste dar atunci cand am parte de ea sunt trista..
sau ca linistea poate spune multe uneori dar alteori absolut nimic..
ca uneori ea iti aduce pace alteori te inspaimanta..
poate chiar ca te simti usurat cand vine linistea cea de dupa furtuna..sau te prabusesti intr-un asemenea moment..
linistea..are 2 fete..ca si noi de altfel..
linistea..ceva simplu...sau complex..
liniste...liniste..liniste..
te las acum..vreau liniste..sau nu..