November 4, 2007

BIG RED BUTTON

curiosity killed the cat. true? but that cat was a happy cat! at least died a happy cat! nu multi inteleg asta. eu da.

"DON'T PUSH THE RED BUTTON" tare sunt curios ce-o sa faci! poti sa nu-l apesi, sa inchizi fereastra si te uiti in continuare la poze cu gagici de pe hi5. dar nu ti-l poti scoate din cap. dar nu poti. e ca o zgarietura care o ai pe cerul gurii. care te enerveaza si te sacaie pentru ca stii ca e acolo. care s-ar vindeca daca nu ai mai da cu limba. dar nu poti.

it's the question that drives us.. ai observat cat de des se intampla asta? in fiecare zi. la orice colt de strada. orice ai face. chiar si in autobuz: te duci sa te intalnesti cu prietena, ai un buchet mare de flori in mana si o cutie de bomboane si ai putea sa o ignori pe blondina care se uita insistentla tine.. de 5 minute. dar nu poti. asa ca te duci la ea. daca o faci, n-o sa te mai poti gandi la altceva. 'ce-ar fi zis? i-ar fi placut de mine? cred ca mi-ar fi dat id-ul ei de mess.. ' 20 de minute mai tarziu, suna telefonul: 'unde esti? te astept de 20 de minute!'

'uuuu... what does this button do?' blows up earth.. and hell.. and everything else!asa si? cum poti sa stii daca nu-l apesi? poate nu se intampla nimic. atunci chiarar fi aiurea. de ce sa-l mai pui acolo si sa scrii sub el ca nu trebuie apasat, daca nu se intampla nimic? trebuie sa se intample ceva, cat de mic. si eu trebuiesa stiu ce. trebuie sa vad. trebuie sa aflu. trebuie!

e tentatia.. e langa tine. stai si fumezi tigara dupa tigara si te intrebi ce sa faci? desi raspunsul e deja evident.
si stii ca o sa apesi nenorocitul ala de buton rosu. dar incerci sa iti faci tot felul de scenarii, ce-ar putea fi, ce-ar spune ceilalti. ce ti s-ar putea intampla.. mai intai tie, apoi.. celorlalti. daca ti se intampla ceva rau? poate fi ceva ingrozitor. ai putea incerca sa-l apesi de undeva.. de mai departe. poate asa nu o sa patesti nimic. te uiti in stanga si in dreapta. te asiguri ca nu te vede nimeni.. si.. te razgandesti. iti spui ca nu vrei sa il apesi. esti convins ca nu se va intampla nimic. asa ca mai bine nici nu incerci... dar..
nu poti!

http://www.85qm.de/up/BigRedButton.swf



1 comment:

Anonymous said...

hmm..tentatia:)) e asa un lucru paradoxal...is it good or is it bad to yield to it?..u don't know,but u always end up doing it.and although it is not what u expected it to be u will never be sorry.Why? because in the end people find out that the only things they don't regret in life are their mistakes. Life is too important to be taken seriously:)) and just like Oscar Wilde said:"Experience is one thing u can't get for nothing"