November 28, 2008

Changing the world..

Changhing the world is a big goal. Asa cum zicea E. It's true. Dar cum o sa stiu daca nu incerc? Si nu vreau sa ajung la 80 de ani sa ma intreb.. da' daca faceam asa.. poate era mai bine! Cacat.. Exact.. "If you were waiting for the opportune moment.. that was it!"

What keeps me going? The thought that I might just do something good. Se spune ca iti trebuie 613 repetii pentru o piesa de teatru. Daca tu stii ca e greu ..dar nici macar nu incerci sa vezi.. intr-un final, ce iese.. unde ajungi? Ce rost are sa te gandesti 'oricum nu o sa iasa nimic bun..'? Joc sah. Si ajuta! Dar nu si in cazul asta. Pentru ca sunt muult prea multe variabile pe care nici nu te gandesti sa le iei in calcul, nu mai zic sa mai si anticipezi rezultatul.. Si nu, nu poti anticipa toate astea.

Love.. LOVE CAN BEGIN HERE! The greatest thing you'll ever learn.. is just to love. And be loved in return! This is what keeps me going! Maybe the only one smiling.. is me. I smile because I belive. I belive because it can happen. And it did happen. And still does every second. And it can happen/begin anywhere. Orice moment e la fel de bun ca oricare altul!! Si-atunci.. de ce nu faci ceva in privintza asta?

Nu stiu cum e pentru ceilalti.. dar stiu ca atunci cand vreau ceva.. ma duc si-mi iau. Iar daca nu pot sa-mi iau sau.. nu am cum.. sau.. circumstantele sunt de-asa natura incat mi-e imposibil sa ajung acolo unde vreau.. I MOVE ON! Ma ridic de jos.. ma sterg de praf.. si merg mai departe! Dar stiu ca am luat ceva de jos in timp ce m-am ridicat! Nu traiesc cu amintiri.. nu visez la lucruri care n-o sa se intample niciodata.. ca sa stau sa visez o viatza intreaga.. si sa-mi dau seama (cand/daca se intampla) ca nu e ce vreau. N-am zis ca e usor! Am zis ca se poate! Daca se vrea, se poate!

Changing the world.. does it worth it? Merita sa incerc, oricum ar fi. Mai toti care citesc asta o sa imi zica sa incerc sa fac si eu ceva mai 'constructiv' sau.. 'pt mine'. But seeing other people smile.. especially because of me.. it's good enough! Oricum nu poti face lumea asa cum o vrei tu. Si asa cum vezi tu realitatea "intr-un anume fel" asa o vede si alticineva.. "intr-un anume fel" dar.. altfel. Si atunci ce punct de plecare ai? Punctul tau de vedere. Ala e reperul. E ce te intereseaza pe tine. Dar nu inseamna ca e acelasi ca al celui de langa tine. Din acest motiv poate fi toaata lumea asta fericita: PENTRU CA NU TOATA LUMEA VREA ACELASI LUCRU! Fiecare vrea altceva! Nature is the greatest randomizer.. EVER!

"Starea ta de spirit creaza realitatea!" Zice o noua prietena.. E ciudat.. ca am citatul asta in minte de cateva luni bune. Si.. asa e? Starea mea de spirit se poate schimba dupa o persoana. O conversatie cu cineva. Un cuvant aruncat aiurea de cineva. Un telefon. La care nici macar nu mi-a raspuns nimeni. Dar imi trece. Dupa 5 minute am uitat.. si am alte ganduri in cap.. alte locuri in care trebuie sa ajung, alte lucruri de facut.. alti oameni cu care sa ma intalnesc. Si-atunci.. care e starea mea de spirit? Oricare ar fi.. e cel putin efemera. Nu tine decat de mine sa o schimb.. si, respectiv, sa-mi schimb si realitatea, nu? Percepi intr-un anume fel lucrurile atunci cand esti suparat.. si altfel atunci candesti foarte bine-dispus.

Nu ajungi sa cunosti pe cineva decat in momentul in care Armani de pe tine a cazut.. bratarile de aur nu conteaza.. masina e la scara.. nu ramai cu nimic pe tine decat.. asa cum ai venit pe lumea asta. Ramane exact ceea ce esti. Si nu asta e cel mai important.. ci conteaza ce faci din punctul ala. Cum atingi.. Atitudinea ta.. felul in care ESTI. Atunci.. amandoi sunt cu garda jos. Si nu mai e loc de nici un 'artificiu'. Atunci e totul.. asa cum o sa fie si peste cativa ani.. asa cum e el/ea si in viatza de zi cu zi.. That's my reality. Alea sunt momentele in care iti poti da seama de atat de multe lucruri despre celalat.. Si e ciudat ca muulta lume trece cu vederea momentele astea. Defapt, nu le trec cu vederea.. dar nu vad esentialul. Dar daca ii atragi atentia.. sta si se gandeste. Si-ti da dreptate. Iar daca nu-si aduce aminte, data viitoare va fi muult mai atent(a).

Si-atunci.. ce vreau eu sa fac cu stickerele mele..? pe care oricum mi le dezlipeste fiecare persoana cu care intra in contact? :)) Sa ii schimb realitatea.. Sa ii arat ca poate fi mai bine. Daca alege sa faca ceva in privinta asta decat sa accepte totul asa cum i se da, adica.. "default settings". Lucruri predefinite pe care nici nu ne trece prin cap ca le-am putea schimba. Oooo da! Se poate ..daca vrei! Daca incerci putin sa uiti unde e cuita aia. (outside the box thinking) Nature.. remembre? The part that we can influence!


O buna prietena mi-a zis, cum nu se poate mai sincer.. ca ii place mult cum scriu. Si ea e critica de obicei. Sper sa ii placa si de data asta.Si imi zice ca imi repet statusurile.. :)) it's just a writter's block.. (i'm living in the past.. my clock's one hour fast.. :D u know..) O alta buna prietena era enervata pe 'optimismul meu'.. Nu cred ca i-am raspuns la ce-a scris ea.. dar promit sa revin curand asupra subiectului! :)

M-am cam pierdut.. si m-am cam abatut de la subiect.. dar, reusesc sa imi tin ochii pe punctul in care vreau sa ajung: concluzia ar fi.. o sa continui sa lipesc stickere cu "LOVE CAN BEGIN HERE".. Pentru ca ma vad unii ca le lipesc.. 'pe ascuns' in metrou.. si-mi zimbesc! Chiar daca tu, mi le dezlipesti. Chiar daca trec uneori neobservate.. Chiar daca sunt prea putine pentru a face vreo diferenta. (Give it some time!) Chiar daca le regasesc rupte! Le inlocuiesc! Chiar daca nu le vede nimeni. Le vede cine trebuie.

Mai am 612 de repetitii. Si-am intarziat..
Be good.


2 comments:

Miss Elenusha said...

Dupa (prea) multe experiente, mi-am facut un mic motto - nu stiu daca e chiar al meu sau l-am auzit sau ...:"mai bine regret ce-am facut decat ceva ce nu am facut"... Si nu am facut din diverse motive diverse lucruri si acum ma intreb (cd nu am ce face - si asta se intampla rar din fericire) ce s-ar fi intamplat daca as fi facut? Daca as fi vbit, daca as fi fugit, dc as fi renuntat, dc as fi ascultat ... Cam multi de "daca", nu? Drept urmare, la 80 de ani vreau sa ajung cu "multe" facute, spuse, traite. Vor fi mai putine intrebari, cred, de pus la 80 de ani cu respect la ce-ar fi fost daca ar fi fost.
Ideea de a face toooooot posibilul pentru a-ti atinge scopul - care poate fi atat de variat, este, cred, egoista dar sanatoasa pentru tine ca EU. Mi s-a spus la un momentdat ca sunt in stare sa calc peste morminte ca sa imi fie bine. Ei bine, da! Pentru ca cei care imi vor binele nu sunt in mormintele pe caree calc, ci langa mine. Cei (pe)care ma iubesc sunt langa mine si nu pe mormintele lor calc.
Cand te ridici de jos, ai grija sa nu te ridici cu praf in maini... Cand ai deschis pumnul prima rafala de vant ti-l spulbera ca pe ceva ce nu ai avut vreodata.
Visele sunt atat de necesare. In momentul cand ai renuntat la a mai visa poti sa stii ca nu mai poti avea nici o pretentie de la nimik si nimeni, inclusiv de la viata. Insasi definitia vietii cuprinde cel putin cuvantul vis: tu te nasti visand si zambesti ca si bebelus si ai tai se intreaba: oare ce-o visa? Ai tai viseaza ce-o sa fii cand vei fi mare... pentru ca apoi sa incepi si tu zicand: "cand ma fac mareee..." Asa ca ... Viseaza inainte de toate!
Cand a cazut Armani de pe tine, si bratarile de aur - norocos rau daca le ai, altora le cad doar zdrentele, mai curate sau murdare :)) - atunci cunosti pe cel de langa tine ... fizic. Ii poti admira, sau nu, "straiele" pe care, de altfel, nu se pune nici un pret atunci cand vei da socoteala in fata prorpiei tale constiinte in momentul trecerii in noua viata. Corpul omenesc nu face decat sa incarcereze spiritul, e ca un strai, iar unui General ii pasa de soldatii sai nu de straiele lor. Ca sa cunosti trebuie sa treci si de aceasta bariera, sa ii vezi sufletul, gandirea, ce e dincolo de aparenta.Si poti spune:"te cunosc, imi placi ... sau nu imi placi".

Nu cred ca am vazut nici un sticker cu "LOVE CAN BEGIN HERE" la metrou. Dar stiu ca m-ar face sa zambesc :)

Keep writing...keep going...keep sticking :))

Mr.BiG said...

@ misselenusha:
"Nu cred ca am vazut nici un sticker cu "LOVE CAN BEGIN HERE" la metrou. Dar stiu ca m-ar face sa zambesc :)"

o sa am grija sa pu mai multe de-acum.. poate nu ni s-au intarsectat drumurile.. sau poate nu te-ai uitat unde trebuie.. dar o sa te gaseasca ele pe tine.. don't worry ;)